Een anti-Temer-demonstrant wordt verdreven door een waterkannon
NOS Nieuws

Traangas en waterkanonnen bij protest tegen Braziliaanse president

De Braziliaanse politie heeft in Sao Paulo een demonstratie tegen president Temer hardhandig uiteen geslagen. De duizenden demonstranten werden onder meer met traangas en waterkanonnen uiteengedreven.

De betogers zijn aanhangers van de afgezette president Dilma Rousseff. Zij werd vorige week weggestemd omdat ze zou hebben gesjoemeld met begrotingscijfers. Ook werd ze door prominente partijgenoten beschuldigd van corruptie en vriendjespolitiek. Interim-president Michel Temer werd beëdigd als president.

"Temer moet vertrekken"

De 50.000 demonstranten eisen nieuwe verkiezingen. Velen droegen borden en T-shirts met teksten als: "Temer moet vertrekken." Linkse politieke bewegingen en vakbonden riepen hun leden op om de straat op te gaan.

De demonstratie begon vreedzaam, maar aan het einde gooide de politie traangas naar mensen. Volgens de politie om vandalisme te stoppen.

G20

Ook in de rest van het land werd gedemonstreerd tegen Temer, maar daar waren veel minder mensen op de been. De afgelopen tijd is er vaker tegen de nieuwe president gedemonstreerd.

Temer is momenteel aanwezig bij de G20 in de Chinese stad Hangzhou waar hij reageerde op de demonstraties. "Het zijn kleine groepen die demonstreren. In een bevolkingsaantal van 204 miljoen Brazilianen stellen ze niets voor", aldus Temer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl