NOS Wielrennen

Quintana dankt 'groot strateeg' Contador na geslaagde coup

Quintana dankt Contador na tijdwinst op Froome

"Of je met de winnaar van de Vuelta spreekt? Ik heb gehoord dat dat gezegd wordt." Nairo Quintana durft het zelf nog niet hardop uit te spreken, maar na zijn succesvolle vroege aanval in de vijftiende etappe geldt hij als de grote favoriet voor de eindzege in Spanje.

De 26-jarige Colombiaanse berggeit kleurde de dag door samen met een andere klassementsrenner, Alberto Contador, al snel te laten blijken een enorme aanvalsdrift te hebben. De ploeg van de zeven jaar oudere Contador hielp de ploeg van Quintana. Zo hielden de twee stand en boekten ze tijdwinst op de andere concurrenten, van wie Chris Froome de belangrijkste was.

Quintana laat zege aan Brambilla en deelt mokerslag uit aan Froome

"Eigenlijk waren we van plan om pas de laatste kilometers aan te vallen", erkent Quintana. "Het pakt nu zo goed uit, omdat Alberto een groot strateeg is. We hebben goed samengewerkt en optimaal geprofiteerd."

De nummer drie van de afgelopen Tour de France zag zijn voorsprong ten opzichte van Chris Froome groeien naar 3.37. De Brit verloor meer dan tweeënhalve minuut over de 118,5 kilometer lange rit van Sabiñánigo naar Formigal.

Die marge kan Quintana goed gebruiken, want vrijdag staat er nog een tijdrit van 37 kilometer op het programma.

Nairo Quintana (l) en Alberto Contador werken samen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl