Bo Bendsneyder in de bocht op het circuit van Silverstone
NOS Sport

Bendsneyder voor het eerst op podium in Moto3

Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft in de Moto3 voor de eerste keer het podium gehaald. De 17-jarige Rotterdammer werd op het circuit van Silverstone derde in de GP van Groot-Brittannië.

Bendsneyder ging als leider de laatste ronde in, maar werd in de zenuwslopende laatste kilometers nog gepasseerd door de Zuid-Afrikaan Brad Binder en de Italiaan Francesco Bagnaia.

In de kwalificatierace was Bendsneyder ook als derde geëindigd, maar hij kreeg een zogeheten gridpenalty, omdat hij in de kwalificatie te langzaam gereden had en daarmee andere coureurs in gevaar had gebracht. Op Silverstone startte hij daarom vanaf de achtste positie.

Bendsneyder knap derde in Moto3 op Silverstone

Geen champagne

De beste prestatie van Bendsneyder dit seizoen was de zevende plek, een klassering die hij in de vorige twee grands prix haalde. "Voor het eerst op het podium, geweldig'', jubelde de Rotterdammer vlak voor de huldiging. Op het podium moest hij zich wel tevreden stellen met een energiedrankje, omdat hij nog te jong is voor champagne.

Wilco Zeelenberg en Loek Bodelier waren in 1994 de laatste Nederlanders die het podium haalden: Zeelenberg eindigde in de 250cc als derde in de TT van Assen, Bodelier deed dat later op de dag in de 125cc.

Wilco Zeelenberg op weg naar de derde plaats bij de TT van 1994

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl