Annemiek van Vleuten
NOS Wielrennen

Van Vleuten: trainen gaat beter dan verwacht

Nog geen maand na de dramatisch verlopen wegwedstrijd in Rio de Janeiro, stapt Annemiek van Vleuten alweer op een fiets. Dinsdag rijdt ze de Lotto Belgium Tour. "Ik heb berusting gevonden. Ik kijk nu met een trots gevoel terug op die wedstrijd in Rio."

Terwijl ze op weg was naar de winst en een gouden medaille, ging ze hard onderuit in de afdaling. Weg goud, einde wedstrijd en een gebroken rug. Ze besloot na terugkomst in Nederland om gelijk weer weg te gaan.

"Ik was de afgelopen twee weken in Italië. Even de rust opzoeken boven op een berg. Ik heb de fiets meegenomen en gekeken wat ik daar al kon doen."

Het bleek behoorlijk mee te vallen. "Eigenlijk ging het trainen elke dag wel goed. Beter dan ik had gedacht. Ook mijn gebroken rug herstelt gewoon."

Ze is ook bekomen van de impact van haar val. "Als ik de beelden nu terugzie... Het moet voor iedereen verschrikkelijk zijn geweest om dat te zien. Ik mag heel dankbaar zijn dat ik er nog zo goed vanaf ben gekomen."

Ze kon een punt zetten achter haar olympische ervaring en tegelijkertijd kijkt ze al vooruit. "Ik krijg van de bondscoach de gelegenheid om in alle rust mijn rentree te maken. Ik mag in België meedoen met de nationale selectie."

"Na België hoop ik nog koersen in Italië te rijden en daarna hoop ik op het WK in Qatar te zijn. Ik verwacht echt dat ik daar nog een keer ga pieken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl