Quincy Promes op de persconferentie
NOS Voetbal

Zelfvertrouwen en focus houden Promes op koers

Hij stond de afgelopen zeven wedstrijden in de basis, maar echt een stempel heeft Quincy Promes nog niet weten te drukken op het Nederlands elftal.

Waar hij bij zijn club Spartak Moskou op dreef is, hij scoorde namelijk drie maal in de laatste vijf wedstrijden, staat hij bij Oranje na dertien duels nog steeds op nul treffers.

Waar dat aan ligt, weet de rappe vleugelspeler niet, al is hij wel vol vertrouwen dat hij zijn goede vorm van Spartak snel zal etaleren bij Oranje.

"Ik moet even over die drempel heen en dan komt het goed. Ik doe keihard mijn best en bij Spartak vliegen ze er makkelijker in dan hier, maar ik maak mij daar niet druk om. Ik heb zelfvertrouwen en weet dat die goal vroeg of laat zal komen."

Quincy Promes (r) bij Spartak Moskou

De huidige voorhoede van Oranje, die de voorbije wedstrijden telkens gevormd werd door Promes, Vincent Janssen en Steven Berghuis, is iets waar hij zich aan vast kan houden.

"We voelen elkaar steeds beter aan. Vincent maakt een goede ontwikkeling door, Steven doet het ook heel goed en ik laat het zien bij Spartak. We hebben gewoon een goede aanval en we creëren ook heel veel kansen."

"Hebben wat goed te maken"

Met het oog op het WK kwalificatieduel met Zweden is Promes strijdvaardig. "Ik denk dat die wedstrijd cruciaal is. Wij moeten de kwalificatiereeks goed beginnen, we moeten naar het WK toe."

"Omdat we het EK hebben gemist staat er op elke kwalificatiewedstrijd veel druk. We hebben wat goed te maken, voor onszelf, voor het land. We moeten gewoon winnen."

Quincy Promes (l) en Luciano Narsingh op de training bij Oranje

Gesneden koek, zou je zeggen. Maar met al de perikelen rondom het team en in de bestuurskamer van de KNVB, is de voorbereiding op z'n zachtst gezegd onrustig geweest. Voor Promes is dat echter geen reden tot concentratieverlies.

"Wij moeten ons gewoon focussen op wat er op het veld gebeurt, want met wat daarbuiten gebeurt, kunnen we weinig. Ik denk dat wij professioneel genoeg zijn om ons te focussen op waarvoor we hier zijn. En dat is de wedstrijd tegen Zweden winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl