Tanks die onderdeel zijn van Operatie Schild van de Eufraat, gefotografeerd op 25 augustus in de buurt van de Syrische stad Karkamis
NOS Nieuws

Turkse tanks steken weer grens over met Syrië

Vanuit Kilis, een provincie in het zuidoosten van Turkije, zijn Turkse tanks het noorden van Syrië binnengetrokken. Het gaat volgens Turkse media om ruim twintig tanks en andere materieel.

Het offensief is onderdeel van Operatie Schild van de Eufraat, een anti-IS operatie die Turkije vorige week in samenwerking met de internationale coalitie is begonnen. Op het moment dat de tanks de grens overstaken, werd het centrum van de Turkse stad Kilis getroffen door drie raketten die vanuit IS-gebied waren afgevuurd.

Een cameraman van het persbureau Reuters hoorde kort voor de operatie begon ontploffingen in Syrië. Na de explosies zag hij rookpluimen aan de Syrische kant van de grens.

Jarablus

Met de operatie ondersteunt Turkije ook de troepen van het Vrije Syrische Leger (FSA). Vorige week heroverden de Syrische rebellen de grensstad Jarablus. Elders in het gebied raakten ze slaags met strijders van de Koerdische militie YPG.

Het FSA heeft zeker een dorp aan de Turks-Syrische grens veroverd. De Hamza Brigade van het FSA zegt het dorp Arab Ezza heeft ingenomen. De inname wordt bevestigd door het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl