NOS NieuwsAangepast

Staatssecretaris Van Dam niet op kieslijst PvdA

Staatssecretaris Van Dam wil geen Kamerlid meer worden

Martijn van Dam (PvdA) is geen kandidaat bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Als zijn partij weer in de regering komt, dan wil hij wel graag terugkomen in het kabinet. "Ik ben eigenlijk net begonnen als staatssecretaris, en ik zou heel graag doorgaan met wat ik nu doe."

De 38-jarige staatssecretaris van Economische Zaken vindt dat het na een ruim decennium in de Kamer tijd is om het stokje over te dragen aan nieuwe mensen. Hij zegt dat hij een paar jaar geleden al had besloten dat dit de laatste periode zou worden.

"Ik vind dat je als Kamerlid scherp moet zijn en overal bovenop moet willen springen", zegt Van Dam. En als je dat tien, twaalf jaar hebt gedaan, dan vind ik het goed om het stokje over te dragen aan nieuwe mensen die dat met hetzelfde enthousiasme en dezelfde energie gaan doen als ik destijds."

Verbondenheid

Van Dam denkt dat de PvdA het goed gaat doen bij de Kamerverkiezingen op 15 maart. Hij denkt dat kiezers, nu Nederland "er weer bovenop" is, gaan kijken naar niet-economische thema's. "Ik denk dat ze weten dat de PvdA er altijd voor knokt om de onderlinge saamhorigheid, de verbondenheid in dit land te versterken."

Van Dam werd in 2015 staatssecretaris. Van 2003 tot 2015 was hij lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was de PvdA'er onder meer voorzitter van de Jonge Socialisten in Eindhoven en gemeenteraadslid in diezelfde stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl