NOS Wielrennen

Dagzege Niewiadoma, Blaak aan leiding in Ladies Tour

Kasia Niewiadoma heeft de derde etappe in de Holland Ladies Tour op haar naam geschreven. De Poolse wielrenster van Rabo-Liv won de sprint van een kopgroep van veertien in de 122,6 kilometer lange rit met start en finish in Sittard-Geleen.

"Ik probeerde samen met Anna van der Breggen weg te komen", vertelde Niewiadoma na afloop. "Toen zei Anna tegen me dat ik het af moest maken en als de olympisch kampioene dat zegt, dan weet je wat je te doen staat."

Nieuwe leidster

Amy Pieters finishte als tweede, voor Chantal Blaak, die de leiderstrui van haar Deense ploeggenote Amalie Dideriksen overnam. Esra Tromp en Roxanne Knetemann reden lang samen aan de leiding, maar op 25 kilometer van de finish kregen zij gezelschap van een dozijn achtervolgsters.

Nadat Blaak een ultieme aanval had zien stranden, bleek Europees kampioene Niewiadoma de sterkste sprintster. "Ik voelde me aan het einde van de rit heel sterk", aldus Blaak. "Dat ik derde werd, is mooi in verband met de boniseconden. Ik heb goede hoop richting de slotrit van zondag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl