Het wrak van de Costa Concordia wordt door sleepboten naar zijn laatste plek gebracht
NOS NieuwsAangepast

Scheepswrak Costa Concordia maakt laatste reis

Ruim vier jaar na de ramp met de Costa Concordia heeft het Italiaanse cruiseschip, of wat er nog van over is, zijn laatste reis gemaakt. Het wrak werd in de haven van Genua door sleepboten naar de plek gebracht waar het gesloopt gaat worden. Een trip van ruim drie kilometer.

De afgelopen twee jaar werd de Costa Concordia ontmanteld in een ander deel van de haven van Genua. In totaal werd er bijna 26.000 ton aan materiaal uit het wrak gehaald. Dat bestond uit onder meer 18.000 ton ijzer en 8600 ton aan meubilair.

  • EPA
    Het wrak werd door vijf sleepboten naar zijn laatste plek gebracht
  • EPA
    De afgelopen twee jaar werd het wrak in de haven van Genua ontmanteld
  • EPA
    Het is ruim 4 jaar geleden dat de Costa Concordia kapseisde voor de kust van Giglio

De Costa Concordia liep in januari 2012 op een rif voor het eilandje Giglio voor de kust van Toscane en kapseisde. Daarbij kwamen 32 mensen om het leven. Kapitein Schettino zei destijds dat hij was afgeleid toen het schip op de rotsen liep.

Schettino heeft 16 jaar gevangenisstraf gekregen. Hij werd schuldig bevonden aan dood door schuld, het vroegtijdig verlaten van zijn schip en het veroorzaken van een schipbreuk.

De Italiaan is het niet eens met de straf en ging aflopen juni voor de tweede keer in hoger beroep. Hij wacht de uitspraak daarvan, die halverwege 2017 wordt verwacht, in vrijheid af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl