Verouderingstekeningen van (vlnr) Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniela Klette
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Opgepakte 'RAF-terroristen' in Medemblik blijken onschuldige toeristen

Twee toeristen zijn gisteren onterecht opgepakt in een supermarkt in Medemblik. De twee maakten deel uit van een groep van drie die werd aangezien voor gezochte leden van de voormalige Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF), meldt de regionale omroep NH.

Het trio zat in een vakantiehuis en twee van hen gingen boodschappen doen. Op dat moment greep de politie in. Het duo werd gearresteerd toen ze in de supermarkt waren.

Na contact met de politie in Duitsland bleek dat de opgepakte personen niks te maken hebben met de RAF-criminelen. Het gaat om onschuldige toeristen. De politie betreurt dat de vakantiegangers slachtoffer zijn van dit misverstand.

Beloning

De drie voortvluchtige leden van de Rote Armee Fraktion hebben de laatste jaren gewelddadige overvallen gepleegd op supermarkten en geldtransporten in Duitsland. Er is een beloning tot 80.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Het gaat om Burkhard Garweg, Ernst Volker-Staub en Daniela Klette.

De politie denkt dat de drie mogelijk in Nederland zijn, omdat hun mobiele telefoon daar voor het laatst is gebruikt. Ook werd bij hun laatste overval een Nederlandse krant gevonden in hun auto.

De politie in Noord-Nederland kreeg eerder meerdere tips van mensen die dachten dat ze de drie hadden gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl