In 2014 voerden medewerkers van Philip Morris nog actie tegen de sluiting
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Driekwart van ontslagen personeel Philip Morris weer aan het werk

Van de ontslagen medewerkers van sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom is driekwart weer aan het werk. Het is deze week twee jaar geleden dat de fabriek zijn deuren sloot. Morgen sluit het mobiliteitscentrum dat ex-medewerkers weer aan werk moest helpen. Van de 935 ex-werknemers die bij het centrum aanklopten, heeft 76 procent weer een baan.

Volgens uitkeringsinstantie UWV is het percentage behoorlijk hoog, omdat de gemiddelde leeftijd van de oud-werknemers 47 jaar was. Omroep Brabant meldt dat de meeste mensen (70 procent) buiten Bergen op Zoom werk hebben gevonden: vooral net over de grens in België, maar ook in Rotterdam en Woensdrecht.

E-sigaret

Een groep van 100 tot 150 mensen is nog actief op zoek naar ander werk. De groep bestaat vooral uit 50- tot 60-jarigen. Zij worden nog steeds bijgestaan door de re-integratiebureaus.

Overigens wordt in een van de hallen van Philip Morris weer tabak geproduceerd. De fabriek maakt speciale tabak voor een variant op de e-sigaret. Het gaat om een elektronisch apparaatje dat de tabak niet verbrandt maar verwarmt. Anders dan een gewone e-sigaret werkt het apparaat niet met een vloeistof. In de hal is nu werk voor zo'n tweehonderd mensen, en dat zal de komende tijd met tientallen arbeidsplaatsen toenemen.

Advertentie via Ster.nl