NOS Nieuws

'Geschorste politiecommissaris verdacht van fraude'

Een politiecommissaris uit Eindhoven is al vijf maanden geschorst op verdenking van fraude en corruptie. Dat schrijft NRC Handelsblad. De man is nog op vrije voeten, maar opsporingsbronnen melden de krant dat hij in oktober zal worden aangehouden.

De verdachte, Peter van den E., is bij de politie verantwoordelijk voor de inzet en aanschaf van waarnemingsapparatuur, waaronder camera's en microfoons. Hij zou persoonlijk financieel hebben geprofiteerd van overeenkomsten die de politie met bedrijven heeft gesloten. Van den E. deed naar verluidt onder meer zaken met vrienden.

Van den E. leidde volgens de krant ook tien jaar lang een regionaal platform in Brabant dat zich bezighoudt met criminaliteitsbestrijding. Hierin werken de overheid en het bedrijfsleven samen.

De politie wil tegenover de NOS geen mededelingen doen.

De politie maakte vandaag ook bekend dat een 39-jarige politiemedewerker uit Zeeland-West-Brabant wordt ontslagen. Hij wordt ervan verdacht vertrouwelijke politie-informatie te hebben doorgespeeld aan derden. De man was vorig jaar april al aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl