NOS Nieuws

Consumentenbond waarschuwt voor levensgevaarlijke traphekjes

De Consumentenbond waarschuwt voor vier typen ondeugdelijke traphekjes die in de winkels liggen. Van twee modellen werkt het extra slot niet goed, waardoor kinderen ze zelf open kunnen maken. Bij twee andere hekjes kunnen peuters eronderdoor kruipen.

De bond noemt de traphekjes van de merken Jeweret, Noma en Kidsriver levensgevaarlijk. "Het absurde is dat ze allemaal gecertificeerd zijn volgens een Europese veiligheidsnorm", zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. "Je koopt niet zomaar wat. Als het gecertificeerd is, moet je ervan uit kunnen gaan dat het goed is."

Een van de besproken traphekjes, de Kidsriver Flexy

Vorig jaar sloeg de organisatie al alarm over drie slecht werkende traphekjes, waaronder de Jeweret Emma. Toen werd het hekje uit de handel gehaald, maar sinds begin dit jaar wordt het weer verkocht. De Consumentenbond vindt dat onbegrijpelijk.

Twee maanden geleden riep ook IKEA traphekjes terug, omdat de sluitingsmechanismen onbetrouwbaar waren. De verkoop van de hekjes werd stopgezet en klanten konden hun geld terugkrijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl