Chris Brown tijdens een show in Haïti
NOS Nieuws

Chris Brown opgepakt na urenlange omsingeling huis

De Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown is vannacht opgepakt op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Een vrouw beweert dat Brown een pistool op haar gezicht heeft gericht. Zijn huis in Los Angeles was urenlang omsingeld door agenten.

De 27-jarige zanger weigerde naar buiten te komen. Agenten moesten wachten tot ze een huiszoekingsbevel kregen. Daarna werd de woning doorzocht en de popster aangehouden. Hij is inmiddels op borgtocht vrij.

De vrouw had dinsdag het noodnummer 911 gebeld. Volgens roddelsite TMZ werd het slachtoffer bedreigd nadat ze een sieraad in het huis van Brown bewonderde. TMZ meldde ook dat de zanger tijdens de belegering een zak uit het raam heeft gegooid met daarin drugs en een vuurwapen.

Onschuldig

De verdachte plaatste een aantal filmpjes op Instagram waarin hij onder meer zegt onschuldig te zijn. "Ik lig te slapen en word wakker van het geluid van helikopters om mijn huis", zegt Brown in het filmpje.

De Amerikaanse zanger is vaker met justitie in aanraking gekomen. In 2009 mishandelde hij zijn toenmalige vriendin, popster Rihanna. Brown werd daarvoor veroordeeld en vorig jaar kwam zijn proeftijd ten einde. Ook voor die affaire was hij betrokken bij meerdere geweldsincidenten.

Opgepakt op de Wallen

Ook de Amsterdamse politie kent de popster. In juni dit jaar werd hij aangehouden omdat hij op een crossmotor zonder kentekenplaat rondreed op de Wallen. Hij was voor een optreden in Nederland en had drie van dit soort motoren gekocht zonder ze te laten voorzien van een nummerbord.

Zijn aanhouding verliep gemoedelijk. Brown ging zelfs op de foto met de Nederlandse agenten.

Chris Brown (met leren jas, links) ging op de foto met Amsterdamse agenten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl