NOS Nieuws

Wekdienst van dinsdag 30 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, er kan nog wat mist voorkomen, maar op veel plaatsen gaat de zon schijnen. Het wordt 21 tot 25 graden.

Wat heb je gemist?

Marco van Basten stopt als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal, heeft hij bevestigd tegenover Voetbal International. Van Basten gaat mogelijk aan de slag bij de wereldvoetbalbond FIFA.

Bij Sicilië zijn gisteren 6500 bootvluchtelingen uit het water gehaald. Dat gebeurde bij veertig verschillende reddingsoperaties. Volgens Italiaanse media is dit een record en zijn er nog nooit zoveel mensen op één dag gered.

Een eerdere reddingsoperatie van de Italiaanse kustwacht

Criminelen gebruiken steeds vaker zware explosieven bij plofkraken, in plaats van gasflessen. De politie zegt in De Telegraaf dat het risico op gewonden en schade aan gebouwen daardoor flink is gestegen. Het gebruik van zware explosieven is waarschijnlijk toegenomen doordat de geldautomaten beter zijn beveiligd.

Op de US Open in New York is Robin Haase niet verder gekomen dan de eerste ronde. In een curieuze partij was de 29-jarige Hagenaar niet opgewassen tegen James Duckworth: 6-4, 5-7, 3-6, 6-4, 6-3.

Robin Haase

Verder vandaag...

Wetenschappers van Wageningen University‎ gaan koken met groenten die op een soort Mars-grond zijn gekweekt. Verder is vandaag de laatste rondleiding door de nieuwe A2-tunnel bij Maastricht. De tunnel is bijna klaar en gaat waarschijnlijk rond de jaarwisseling open.

En de oud-directeur van de Stichting ALS moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt ervan verdacht dat hij 177.000 euro van de stichting achterover heeft gedrukt.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl