Hakim Ziyech bedankt de Twente-supporters na de 3-1 zege op Sparta Pro Shots
NOS Voetbal

Ziyech kiest dan toch voor Ajax

De transfersoap rond Hakim Ziyech is voorbij. FC Twente en Ajax hebben een akkoord bereikt over de overstap van de Marokkaanse middenvelder. Ziyech zou 11 miljoen euro kosten en tekent een contract voor vijf jaar in Amsterdam.

Alleen de medische keuring later vandaag staat de formaliteiten nog in de weg. "Maar ik ben nu al trots op de volgende stap in mijn carrière", zegt hij in De Telegraaf.

Ziyech was eerder al persoonlijk akkoord met Ajax, maar de clubs waren nog in onderhandeling over de prijs. Opvallend aangezien Ajax-directeur Marc Overmars vorige week zei geen extra middenvelder nodig te hebben. Er was ook verregaande interesse vanuit Swansea City, Burnley, Fenerbahçe en Anderlecht, maar de Twente-speler had de voorkeur voor een langer verblijf in de eredivisie.

Overmars afgelopen zondag: de wil is er bij Ziyech

36 goals, 29 assists

Ziyech groeide bij Twente uit tot één van de beste middenvelders van de eredivisie. In 88 wedstrijden scoorde hij 36 goals en gaf hij 29 assists. Daarvoor speelde hij voor sc Heerenveen waar hij ook zijn jeugdopleiding doormaakte.

Onder oud-bondscoach Guus Hiddink zat hij in mei 2015 bij de voorselectie van het Nederlands elftal. In de voorbereiding haakte hij geblesseerd af. Daarna werd hij door Danny Blind niet meer opgeroepen. Marokko besloot dat wel te doen en daarom koos de 23-jarige middenvelder voor een interlandcarrière daar. 

STER reclame