Harry Reid, de Democratische leider in de Senaat, met presidentskandidaat Hillary Clinton
NOS Nieuws

Democraten bang voor Russische manipulatie verkiezingen VS

Harry Reid, de fractieleider van de Democraten in de Senaat, is bang dat Rusland de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november wil beïnvloeden. Hij heeft de FBI gevraagd daar onderzoek naar te doen, blijkt uit een brief die The New York Times heeft gepubliceerd.

In de brief suggereert Reid dat Rusland mogelijk van plan is te proberen de Republikeinse kandidaat Donald Trump als winnaar uit de bus te laten komen.

Hoe de Russen de verkiezingsresultaten zouden kunnen manipuleren zegt de Democratische senator er niet bij, maar hij verwijst wel naar eerdere berichten over Russische hacks van documenten van de Democratische partij.

Misbruiken

Ook werd gisteren gemeld dat de FBI onderzoek doet naar computerhacks bij regionale verkiezingskantoren, al werd daarbij niet gezegd of het om Russische hackers gaat.

In de brief aan de FBI spreekt de Democratische senator ook zijn zorgen uit over andere manieren waarop de Russische president Poetin Donald Trump zou kunnen misbruiken om de Amerikaanse politiek te beïnvloeden. Zo zou een adviseur van Trump in Moskou hebben gesproken met mensen van de Russische regering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl