EPA
NOS Nieuws

Vertrouweling Clinton scheidt van man na nieuw seksschandaal

Een vertrouweling van Hillary Clinton en een belangrijk lid van haar campagnestaf, Huma Abedin, gaat weg bij haar man nadat hij opnieuw betrokken is geraakt bij een seksschandaal.

Haar echtgenoot is het voormalige Democratische Congreslid Anthony Weiner die in 2013 zijn campagne om burgemeester van New York te worden zag stranden, nadat hij per ongeluk een pikante foto van hemzelf op Twitter had gezet. Hij had die foto via een direct message willen sturen aan een vrouw die niet zijn echtgenote was.

Na het uitlekken van een nieuwe affaire afgelopen weekend via schandaalkrant The New York Post lijkt het geduld van Huma Abedin op. In een verklaring schrijft ze: "Na veel overwegingen en inspanningen om mijn huwelijk te redden, heb ik besloten om te scheiden van mijn man."

'Aanhanger van Trump'

The New York Post heeft foto's gepubliceerd die Weiner vorig jaar zou hebben gestuurd naar een vrouw. De krant zegt over haar identiteit alleen dat ze een gescheiden vrouw is van boven de veertig en een aanhanger van Donald Trump.

Op de foto's toont Weiner een ontbloot bovenlijf en er zijn close-ups van hem in een onderbroek met een duidelijke erectie. Op een van die foto's ligt zijn zoontje van vier naast hem op bed. De krant heeft ook een aantal berichten aan de vrouw afgedrukt met een seksueel getinte inhoud.

The New York Post heeft niet bekendgemaakt hoe de krant aan de foto's en de berichten is gekomen.

In een reactie zegt Weiner dat hij en de vrouw al enige tijd bevriend zijn.

EPA
Weiner maakt bekend dat hij stopt met zijn campagne voor burgemeester

Anthony Weiner verliet het Congres in 2011 nadat bekend was geworden dat hij een vrouw seksueel getinte berichten had gestuurd. Weiner was dus vervolgens in de race voor het burgemeesterschap van New York, maar moest zijn campagne staken nadat naar buiten was gekomen dat hij was doorgegaan met het sturen van dit soort berichten.

Weiner bleef zich wel in het openbaar manifesteren. Hij was politiek commentator voor lokale televisiestations. Ook ging er begin dit jaar een documentaire in première over zijn geflopte campagne. Die documentaire draait vanaf 29 september in Nederlandse bioscopen.

Voor de documentaire gaf Weiner toestemming aan een cameraploeg om hem overal te volgen, ook nadat het nieuwe seksschandaal was losgebroken. In de film is te zien dat zijn vrouw duidelijk niet gelukkig is met die beslissing.

Huma Abedin (40) is al heel lang een vertrouweling van Clinton. Ze wordt vaak gezien als haar tweede dochter. Van Abedin wordt verwacht dat ze een belangrijke rol gaat spelen in de nieuwe regering als Clinton wordt gekozen tot president.

EPA
Abedin is een vertrouweling van Clinton

Abedin begon als stagiaire van Hillary Clinton in het Witte Huis en werd een van haar adviseurs toen Clinton in 2000 in de Senaat kwam voor New York. Ook was ze onderdeel van het team toen Clinton in 2008 probeerde de Democratische kandidaat te worden voor de presidentsverkiezingen. Ze werd Clintons adviseur toen ze vervolgens minister van Buitenlandse Zaken werd onder president Barack Obama.

Huma Abedin en Anthony Weiner waren zes jaar getrouwd. Voormalig president Bill Clinton heeft het huwelijk in 2010 gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl