De belangstelling tijdens de begrafenis was enorm
NOS Nieuws

'Bomvolle' aula bij eenzame begrafenis van baby

In Amsterdam is het pasgeboren jongetje begraven dat bijna drie maanden geleden dood werd gevonden aan de oever van de Sloterplas. De belangstelling voor de uitvaart was groot. Er waren tientallen buurtbewoners, politieagenten, rechercheurs en mensen uit de Amsterdamse politietop op afgekomen. Ook stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud van Amsterdam Nieuw-West was aanwezig.

De aula van de begraafplaats was "bomvol", zegt Rob van der Veen van de politie. "Het was zeer indrukwekkend." Het is nog steeds niet bekend wie de moeder van het kind is. Daarom heeft het een zogenoemde 'eenzame' begrafenis gekregen.

Facebook

Bij de dienst werd een gedicht voorgedragen door de stadsdichter, zoals altijd bij eenzame begrafenissen. Ook vroeg een buurtbewoner in een toespraak vergiffenis voor de moeder.

Een rechercheur van de afdeling forensische opsporing hield een toespraak. Eergisteren plaatste de politie van Amsterdam een bericht van die rechercheur op Facebook, waarin zij zich in een gedicht tot de moeder en het kindje richtte.

Mediterraanse afkomst

De Amsterdamse politie doet nog onderzoek naar de zaak en probeert te achterhalen wie de familie is van het kind. Uit het onderzoek is tot dusver naar voren gekomen dat de baby van mediterraanse afkomst is. De politie wil nu een verwantschapsonderzoek gaan doen om familieleden op te sporen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl