De politie in Eindhoven heeft ingebroken in een woning om hongerige katten te voeren. De agenten deden dat na een tip van een ongeruste buurman: die hoorde de poezen voortdurend miauwen en had de bewoner al enige tijd niet gezien. Bovendien stond de fiets van de man op zijn kop in de hal en lagen de boodschappen over de vloer verspreid.

De agenten kregen geen contact met de bewoner. Door het raam van de voordeur zagen ze de hongerige katten; ook constateerden ze dat de vloer bezaaid was met kattenpoep. Omdat het onduidelijk was of alles in orde was met de bewoner, braken ze in.

Kattenbak verschoond

De bewoner was niet aanwezig. Omdat alles erop wees dat de katten al een tijdje niets gegeten en gedronken hadden, zorgden de agenten daarvoor. Ook verschoonden ze de kattenbak. Het stonk namelijk in de woning.

De politie zocht uit waar het baasje was: die lag in het ziekenhuis. Niet veel later kwam hij thuis. Tegen de hulpverleners zei hij dat hij niet wist dat hij enige tijd in het ziekenhuis moest liggen. De agenten hebben hem een standje gegeven over zijn onverantwoordelijke gedrag, schrijft Omroep Brabant.

STER reclame