Dubai
NOS Nieuws

'Dubai is toevluchtsoord voor Nederlandse criminelen'

Enkele tientallen Nederlandse criminelen houden zich schuil in Dubai omdat de woestijnstaat geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de krant is het de Nederlandse overheid een doorn in het oog dat er geen mogelijkheden zijn om de gevluchte criminelen in Dubai te pakken. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zou nog dit jaar met de Verenigde Arabische Emiraten om tafel willen om een uitleveringsverdrag te regelen.

Ook zouden criminelen onderduiken in Dubai als ze bang zijn om geliquideerd te worden door vijanden in de onderwereld. Vanwege de hoge straffen en strenge controles in het land komen huurmoordenaars er liever niet.

Mocro-oorlog

Onder de criminelen die zich schuil hebben gehouden in Dubai zijn volgens De Telegraaf hoofdrolspelers in de Amsterdamse 'Mocro-oorlog', een serie liquidaties die in 2012 begon met ruzie tussen twee overwegend uit Marokkanen bestaande drugsbendes.

Ook zou de Turkse Amsterdammer Ali Akgün in Dubai hebben gezeten. Hij was een van de hoofdverdachten in het Passage-proces. Dat proces gaat over een reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Akgün werd zelf in 2014 in Turkije geliquideerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl