NOS Sport

Handbalsters VOC winnen duel om Super Cup

Handbalsters VOC veroveren Super Cup

De handbalsters van VOC hebben na acht jaar weer de Super Cup gewonnen. In de openingswedstrijd van het seizoen werd landskampioen en titelverdediger Dalfsen met 22-17 verslagen.

Dalfsen is sinds 2010 de ploeg die de dienst uitmaakt in het vrouwenhandbal in Nederland. De ploeg van coach Peter Portengen werd de afgelopen zes seizoenen kampioen en tot dit jaar volgde op iedere titel ook de winst van de Super Cup, maar nu kwam Dalfsen er niet aan te pas.

Spelverdeelster Tess van Buren van Dalfsen erkende dat er te veel fouten werden gemaakt. "Zij bleven rustig en speelden de wedstrijd goed uit. Ik gooide ballen over de zijlijn, een bal ging naast en dat mag gewoon niet. We hebben ervoor gevochten, maar er ging te veel fout."

Bekerwinnaar VOC kwam vroeg voorsprong en sloeg al snel een gaatje van een paar punten. De handbalsters van Dalfsen zochten naar openingen in de dekking, maar kwamen niet door de stugge verdediging van VOC heen. Zelfs toen de ploeg uit Amsterdam met twee vrouwen minder moest spelen, kwam Dalfsen niet langszij.

Keepster Sanne Leenders vond de uitslag dan ook verdiend. "Fantastisch, we hebben echt ontiegelijk goed gespeeld", aldus de VOC-doelvrouw. "Alles in de dekking stond goed en dan heb ik een fijne middag. Ik kan het nu eenmaal niet alleen."

Goos: naast Bolt staan in Rio was erg bijzonder

Voorafgaand aan het duel werd olympiër Michelle Goos in het zonnetje gezet voor de vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Iedereen is heel trots, maar voor ons voelt het nog steeds een beetje gek", aldus de linkerhoekspeelster van VOC.

"Iedereen zegt steeds: meedoen is belangrijker, maar zo voelt dat voor ons niet. We hebben uiteindelijk niet gedaan wat we wilden. Toch hebben we het goed gedaan voor een eerste keer en naast Usain Bolt staan in de eetzaal is ook heel bijzonder..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl