De kist met het lichaam van doodgeschoten agent Ferry Bakx
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Uitvaart met korpseer voor op Bonaire gedode agent

In Tilburg is afscheid genomen van politieagent Ferry Bakx, die ruim een week geleden op Bonaire werd doodgeschoten. Bij de plechtigheid waren veel oud-collega's die hem met volledige korpseer uitgeleide deden, meldt Omroep Brabant.

De uitvaart werd vanmiddag rechtstreeks uitgezonden via YouTube. Daardoor konden ook vrienden en bekenden van de doodgeschoten agent op Bonaire de plechtigheid volgen.

Bij de uitvaart spraken familieleden, was muziek en werd een minuut stilte in acht genomen. Ook minister Van der Steur en hoofdcommissaris Erik Akerboom waren erbij. Van der Steur overhandigde de Nederlandse vlag die op de kist van de omgekomen agent lag aan het einde van dienst aan de weduwe. Daarna nam de familie als laatste afscheid.

Op alle politiebureaus in Nederland hing vandaag de Nederlandse vlag halfstok. Daarmee herdenken collega's de doodgeschoten agent.

De politieman komt uit Rijsbergen, maar verhuisde in 2013 met zijn vrouw naar Bonaire. Hij ging werken bij het Korps Politie Caribisch Nederland.

  • ANP
    De helm van Ferry Bakx wordt naar het crematorium aan in Tilburg gedragen
  • ANP
    De helm van Ferry Bakx wordt naar het crematorium aan in Tilburg gedragen
  • ANP
    De rouwstoet met het lichaam van Ferry Bakx in Tilburg

Eerder deze maand kwam de agent om het leven toen hij na een woningoverval op Bonaire betrokken raakte bij een vuurgevecht. Later werd een verdachte opgepakt, maar die is inmiddels weer vrijgelaten. De man blijft nog wel verdachte in de zaak.

Advertentie via Ster.nl