Therese Klompenhouwer prolongeert haar wereldtite Kozoom Korea

Therese Klompenhouwer heeft in het Zuid-Koreaanse Guri met succes haar wereldtitel driebanden verdedigd. De 33-jarige Nijkerkse was in de finale net te sterk voor Lee Mee-rae, de mondiale nummer 24 uit Zuid-Korea. 

Klompenhouwer was de enige Europese speelster in het finaleveld, met verder zes Aziatische en een Amerikaanse biljartster. In de halve finales versloeg ze drievoudig wereldkampioene Orie Hida uit Japan met 30-23 (in 19 beurten). De pas 21-jarige Lee verraste in de andere halve finale de Japanse Yuko Nishimoto, die in 2014 de WK-finale van Klompenhouwer verloor.

In de finale kwamen beide speelsters tot dertig caramboles in 41 beurten. In de shoot-out hield Klompenhouwer, de nummer één op de wereldranglijst, het hoofd koel en greep ze alsnog haar tweede wereldtitel.

Klompenhouwer: last van spanning

"We staan in Europa stil met de ontwikkeling. In Korea en Japan worden de speelsters elk jaar sterker", constateerde de kersverse wereldkampioene. "Ik was dolgelukkig, want in de finale speelde ik niet goed. Ik was vermoeid en had opvallend veel last van spanning."

Naast Klompenhouwer waren nog drie Nederlandse speelsters actief op het WK in Zuid-Korea. Maar Karina Jetten, Gerrie Geelen en Monique Wilkowski overleefden alle drie de voorrondes niet.

STER reclame