NOS Nieuws

Noor zit uur vast in zelden geleegd toilet

Een man heeft een uur lang vastgezeten in een toilet in Noorwegen omdat hij een mobiele telefoon uit de wc probeerde te pakken. Dat kon, omdat de toiletpot niet is aangesloten op een riool, maar omdat er een grote opslagtank onder zit, die eens per kwartaal wordt geleegd. De brandweer kwam eraan te pas om de man te bevrijden.

De 20-jarige Cato Berntsen Larsen klom in de wc om een vriend te helpen. Die had namelijk zijn telefoon in de toiletpot laten vallen. "Ik hoefde er geen twee keer over na te denken om hem te helpen", zegt hij tegen de Noorse krant VG.

Eenmaal in de pot raakte Berntsen Larsen in paniek, want hij is bang voor kleine ruimtes. "Het was echt heel vies. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Er zaten ook nog dieren in de tank." Hij werd zo onpasselijk, dat hij moest overgeven, vertelt hij.

De Noorse brandweer wist de man uit de wc te bevrijden. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht omdat hij naar eigen zeggen gebeten was door dieren in de pot. Ook liep de man schaafwonden op.

De mobiele telefoon is achtergebleven in de wc, want die werd niet gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl