NOS Nieuws

Twee Nederlanders zwaargewond door noodlanding vliegtuigje

Vliegtuigje stort neer

Bij een noodlanding op het Duitse vliegveld Niershorst zijn twee Nederlanders zwaargewond geraakt. Het gaat om een 41-jarige piloot en een 67-jarige vrouwelijke passagier. De twee zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe ze eraan toe zijn.

Het vliegtuig was van Grefrath, net over de grens bij Venlo, naar Texel gevlogen. Daar mislukte de landing, waardoor de piloot een doorstart moest maken. Luchthavenpersoneel zag dat het neuswiel van het ultralichte vliegtuig was verbogen en adviseerde de piloot om terug te keren naar het Duitse vliegveld.

Het vliegtuig was zo ernstig beschadigd dat een normale landing niet kon worden uitgevoerd. Op 100 meter hoogte klapte de piloot een reddingsparachute uit, zodat het toestel veiliger naar beneden kon komen. Maar daardoor kwam het vliegtuigje met de neus naar beneden te hangen.

Volgens vluchtleider Jan Kohlen van vliegveld Niershorst was een gewone landing onmogelijk geweest. "Dan was het vliegtuigje over de kop geslagen en waren er doden gevallen'', zegt hij tegen het Duitse weekblad Focus. "Door dit reddingssysteem is erger voorkomen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl