PVV-leider Wilders in de Kamer
NOS Nieuws

PVV presenteert programma: alle azc's dicht

PVV-leider Wilders heeft het conceptverkiezingsprogramma van zijn partij op Facebook gepubliceerd. Onder de titel Nederland weer van ons! presenteert de PVV elf punten, met als speerpunt Nederland 'de-islamiseren'.

De PVV wil dat alle azc's sluiten. Ook wil de partij alle moskeeën en islamitische scholen in het land sluiten en een verbod op de Koran.

Immigranten uit islamitische landen worden als het aan de PVV ligt niet meer toegelaten. Radicale moslims moeten preventief worden opgesloten en Syriëgangers mogen niet meer terugkeren naar Nederland. Verleende verblijfsvergunningen voor bepaalde tijd moeten wat de PVV betreft worden ingetrokken.

Verder wil de PVV dat Nederland zich terugtrekt uit de Europese Unie, moet de AOW-leeftijd terug naar 65 jaar (net zoals 50Plus bepleit) en het eigen risico in de zorg verdwijnen.

De PVV wilde de AOW-leeftijd eerder op 65 houden. De partij had dat een breekpunt genoemd, maar besloot het in 2010 los te laten toen het gedoogsteun bood aan het kabinet-Rutte I. Later werd de AOW-leeftijd verhoogd naar 67.

Mijn boodschap aan Nederland is: Nederland moet weer van ons worden.

PVV-leider Wilders

Alle maatregelen worden in het conceptverkiezingsprogramma gefinancierd door "het niet meer financieren van de hele wereld en mensen die we hier niet willen". Volgens Wilders levert dat, samen met bezuinigingen op onder meer omroepen, windmolens en kunst, 17 miljard op. Hoe precies, wordt niet duidelijk uit het document.

"Mijn boodschap aan Nederland is: Nederland moet weer van ons worden", zegt Wilders in een korte toelichting. Mensen worden uitgenodigd om per mail commentaar te geven op het conceptprogramma. De PVV zal het programma laten doorrekenen door het CPB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl