Lea Bouwmeester (PvdA)
NOS Nieuws

PvdA'er Bouwmeester stopt na verkiezingen

PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester stelt zich niet verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Bouwmeester wil iets nieuws gaan doen en stapt daarom uit de politiek.

De 36-jarige Bouwmeester zit sinds 2006 in de Tweede Kamer. Ze was onder meer betrokken bij de initiatiefwet om de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol te verhogen van 16 naar 18 jaar. Ook diende ze met haar PvdA-collega Astrid Oosenbrug een initiatiefnota in die het voor gewone mensen makkelijker moet maken om invloed uit te oefenen op nieuwe wetgeving.

Bouwmeester is als Kamerlid verder betrokken bij de zorg. Ze zegt dat ze zich tot aan de verkiezingen blijft inspannen om patiënten en cliënten "een sterkere stem te geven". Ook daarna wil ze die "rode draad" behouden.

Kieslijst

PvdA'ers hebben tot 12 september de tijd om zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamerverkiezingen. De definitieve kieslijst wordt pas in januari bekend. Andere sociaal-democraten die uit de Kamer vertrekken zijn Tanja Jadnanansing, Jacques Monasch en Lutz Jacobi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl