NOS Sport

Olympische vlag aangekomen in Tokio

  • ANP
    Gouverneur Yuriko Koike van Tokio draagt de olympische vlag en de Japanse atleet Keisuke Ushiro draagt de vlag van het Japanse olympische comite op vliegveld Haneda.
  • ANP
    De aankomst van de olympische vlag op vliegveld Haneda in Tokio. In de Japanse hoofdstad worden over vier jaar, 2020, de volgende Olympische Spelen gehouden.
  • ANP
    Gouverneur Yuriko Koike van Tokio draagt de olympische vlag en de Japanse atleet Keisuke Ushiro draagt de vlag van het Japanse olympische comite op vliegveld Haneda

Hij heeft er een flinke vliegreis opzitten, maar de olympische vlag is aangekomen in Tokio. De gouverneur van Tokio, Yuriko Koike, vervoerde de vlag van Rio naar Japan, waar de Spelen van 2020 zullen plaatsvinden.

Koike, die afgelopen maand werd verkozen tot gouverneur nadat twee voorgangers aftraden wegens schandalen in voorbereiding op de Spelen, kreeg de vlag afgelopen zondag overgedragen op de sluitingsceremonie in Rio.

Olympische vlag landt in Tokio

Koike en de vlag kregen tijdens de vlucht naar Japan gezelschap van Japanse atleten die deelnamen aan de Spelen in Rio. Japan won daar 12 gouden medailles, de beste prestatie sinds 2004, en nam een recordaantal van 41 medailles in totaal mee naar huis.

Vlekkeloos

De voorbereidingen op de Olympische Spelen in Tokio gaan nog niet helemaal vlekkeloos. Zo was in het bouwplan van het olympisch stadion, dat klaar moet zijn voor de Olympische Spelen van 2020, geen plek ingeruimd voor de olympische vlam en werd het logo voor de Spelen teruggetrokken vanwege plagiaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl