Simpele zege Ajax in klassieker

Ajax heeft thuis de klassieker tegen Feyenoord met speels gemak gewonnen.

De 2-0 overwinning van de Amsterdammers was slechts een bleke afspiegeling van het krachtsverschil tussen de rivalen.

Ajax mocht vanaf het begin in de Arena naar hartelust combineren van een pover Feyenoord, dat slechts sporadisch voor het Amsterdamse doel verscheen.

Alderweireld

Het enorme overwicht van Ajax leverde voor rust één treffer op; Toby Alderweireld gleed weg, maar zijn afstandsschot was doelman Erwin Mulder toch te machtig.

Eerder was Feyenoord nog schadevrij gebleven bij schoten van Miralem Sulejmani, Christian Eriksen en Siem de Jong, die respectievelijk in het zijnet, rakelings naast en net over gingen.

Na rust bleef Ajax domineren en het kreeg al snel twee grote kansen. Na een fraaie individuele actie vond Lorenzo Ebicilio het zijnet en Demy de Zeeuw kon van dichtbij de score evenmin verdubbelen.

Pas halverwege het tweede bedrijf kreeg Feyenoord zijn eerste serieuze kans; het schot van Luc Castaignos kon Maarten Stekelenburg echter niet verontrusten. Kort daarna besliste Ajax het duel; Sulejmani, die vlak daarvoor vrij voor doelman Mulder had gefaald, scoorde vanaf de stip nadat hij door Tim de Cler was neergelegd.

Ajax derde

Door de zege stijgt Ajax van de vierde naar de derde plaats. De Amsterdammers staan drie punten achter PSV en twee punten achter Twente, dat eveneens zegevierde in de inhaalronde.