Naturalis heeft al een replica van de T. rex
NOS Nieuws

Skelet T. rex onder politiebegeleiding naar Leiden

Het duurde 66 miljoen jaar, maar vrijdag is het dan zover. Dan komt het skelet van een Tyrannosaurus rex naar museum Naturalis in Leiden. Onder politiebegeleiding wordt de vrachtwagen met het skelet van Schiphol naar Leiden gebracht.

Ook bioloog Freek Vonk houdt de vrachtwagen gezelschap. De populaire bioloog en presentator was het gezicht van de crowdfundingsactie 'Tientje voor T. rex'.

Naturalis betaalde vijf miljoen euro om de T. rex naar Nederland te halen. 230.000 euro daarvan werd opgehaald met de crowdfundingsactie.

Compleet skelet

Het skelet van Trix, zoals Naturalis de vrouwtjesdino noemt, hoort bij de drie meest complete T. rex-skeletten ter wereld. Naturalis is straks het enige museum buiten de VS met zo'n skelet.

De resten van de bekendste vleesetende dinosaurus zijn vermoedelijk 66 miljoen jaar oud. Ze werden drie jaar geleden gevonden in de Amerikaanse staat Montana.

Tentoonstelling

Begin september gaat Naturalis tien dagen dicht. Die tijd gebruiken paleontologen om het skelet in elkaar te zetten. Vanaf 10 september opent de tentoonstelling T. rex in Town.

Eind 2018 krijgt het skelet een ereplaats in het nieuwe museum van Naturalis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl