Dit kunstwerk van Banksy is per ongeluk vernield door bouwvakkers

Bouwvakkers hebben een kostbaar kunstwerk van de Britse straatartiest Banksy verwoest. Bij een renovatie van een gevel kwam de pleisterlaag los waarop het werk was geschilderd.

Het werk Spy Booth verscheen in april 2014 in Cheltenham, slechts een paar kilometer van het hoofdkwartier van de Britse afluisterdienst GCHQ. Naast een telefooncel plaatste Banksy drie mannen die de gesprekken proberen te onderscheppen.

De eigenaar van het huis waarop Spy Booth zat, verzekert tegen de BBC dat het niet zijn bedoeling was de Banksy van de muur te halen. "Ik wilde hem niet verkopen of zo." Hij zegt dat hij van de gemeente opdracht had gekregen wat te doen aan de deplorabele staat van het pleisterwerk.

Op deze Street View-foto uit augustus 2015 is de slechte staat van het huis (links) met het kunstwerk duidelijk te zien Google

Het Lagerhuislid uit de stad heeft geschokt gereageerd op de sloop "van een geliefd onderdeel van Cheltenhams artistieke erfgoed". Hij roept op tot een grondig onderzoek hoe het heeft kunnen gebeuren.

In de afgelopen twee jaar werd het kunstwerk al verschillende keren vernield. Zo spoten vandalen er leuzen overheen.

In augustus 2014 werd het kunstwerk al eens overgespoten met leuzen EPA

STER reclame