NOS Nieuws

Ziekenhuis Enschede zoekt identiteit van onbekende patiënt

De patiënt is in goede handen, maar hoe heet hij? Dat wil het Enschedese ziekenhuis Medisch Spectrum Twente graag weten. De man meldde zich zondag en kon niet vertellen wie hij was. Hij werd opgenomen en nu is het MST op zoek naar informatie over deze onbekende man.

"De man kwam rond 18.00 uur bij de centrale receptie het ziekenhuis binnenwandelen", vertelt woordvoerder Lars Wormgoor. "De man was keurig gekleed. Hij is blank en wordt tussen de 65 en 70 jaar geschat."

Tasje met pyjamabroek

De onbekende patiënt had geen legitimatie bij zich en was niet in staat om te zeggen wie hij was. "De receptionist heeft hem in een rolstoel gezet", zegt Wormgoor. "En daarna is hij direct behandeld. Hij heeft een serieuze aandoening en is terecht naar het ziekenhuis gekomen."

"We denken dat hij uit de regio komt. Dat heeft te maken met de lichte kleding die hij droeg en het feit dat hij lopend is binnengekomen." De man had een tasje bij zich met daarin een pyjamabroek.

Mensen die hier 30 of 40 jaar werken, hebben dit nog nooit meegemaakt.

Woordvoerder MST

Gisteren heeft het ziekenhuis al informatie over de man verspreid via regionale media, maar dat heeft nog geen bruikbare tips opgeleverd. Een volgende stap zou het verspreiden van een foto kunnen zijn. "Maar op het moment dat je een foto op internet zet, dan krijg je die er nooit meer af. Dus dat is niet een beslissing die je licht neemt."

Wormgoor hoopt dat de man uiteindelijk zelf zijn identiteit kan onthullen. "Het kan zijn dat er verbetering in zijn situatie komt en dat hij dan kan vertellen wie hij is."

En dan zou een groot mysterie zijn opgelost, vertelt de woordvoerder. "Ik heb mensen gesproken die hier 30 of 40 jaar werken en die hebben dit nog nooit meegemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl