Het appartement in Gothenburg waar de granaat naar binnen werd gegooid
NOS Nieuws

Nederlandse jongen (8) dood bij explosie Gothenburg

Een Nederlandse jongen van 8 is in Zweden om het leven gekomen bij een explosie. Er ontplofte een granaat in een appartement in Gothenburg, waar hij logeerde bij familie.

De jongen is geboren in Birmingham in Engeland en woonde daar ook, maar had de Nederlandse nationaliteit. Volgens de Birmingham Mail waren zijn Nederlandse ouders in 2001 verhuisd naar Engeland.

De politie in Zweden onderzoekt wat er precies is gebeurd. Zweedse media berichten dat iemand een handgranaat naar binnen gooide die in de woonkamer van het appartement ontplofte. Het zou gaan om een wraakactie in een bendeoorlog.

Drie gewonden

In de woonkamer sliep het jongetje samen met zijn moeder, broertje en zusje. "Het is een wonder dat zij alleen lichtgewond zijn geraakt", zegt een familielid tegen de Birmingham Mail. In totaal zouden er vijf kinderen en meerdere volwassenen in het appartement zijn geweest tijdens de granaatinslag.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van het jongetje bevestigd, maar kan verder niets zeggen over de toedracht. De Zweedse autoriteiten onderzoeken de dood van het jongetje en spreken van moord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl