1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Georg Mittenecker - CC BY-SA - uitsnede
NOS Nieuws

88-jarige vrouw doodt 'luidruchtige' kamergenoot (86)

De Oostenrijkse politie heeft een 88-jarige vrouw gearresteerd omdat zij haar kamergenoot heeft gedood. Ze deed dat naar eigen zeggen omdat die te luidruchtig was.

De twee vrouwen deelden een kamer in een verzorgingshuis in Graz. De 88-jarige vrouw ergerde zich aan haar 86-jarige kamergenoot omdat zij volgens haar vaak schreeuwde, meldt het Oostenrijkse persbureau APA. Om haar stil te krijgen sloeg zij het slachtoffer met een fles. Daarna stapte ze in bed en ging ze slapen.

Eindelijk stil

Een medewerker van het verzorgingshuis trof de gewonde vrouw korte tijd later aan. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar anderhalf uur later.

De verdachte heeft toegegeven dat ze de andere vrouw heeft aangevallen, maar weet niet meer precies wat er is gebeurd. Ze zou tegen de politie hebben gezegd dat ze blij was dat haar kamergenoot eindelijk stil was.

Verbijsterd

Volgens de leiding van het verzorgingshuis heeft de vrouw psychische problemen. Ze wordt momenteel vastgehouden in een psychiatrische inrichting. Morgen moet ze voor de rechter verschijnen.

De directeur van het verzorgingshuis is verbijsterd over het incident, maar wil er verder niets over kwijt. "Dit is al tragisch genoeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl