Bevlogen Twente overklast buurman

FC Twente heeft na de winterstop de draad met overtuiging opgepakt. Heracles werd in Enschede naar een 5-0 nederlaag getikt. Marc Janko scoorde liefst vier keer.

De thuisploeg begon overdonderend. Al na drie minuten werd de Heracles-defensie met een vlotte aanval uiteen gespeeld. Janko was de laatste schakel: 1-0.

Janko, De Jong

Even luwde de storm en leek Heracles aan te haken. Een droge knal van Luuk de Jong en een kopbal van Janko sloegen die hoop nog voor de rust de bodem in.

Twente nam na rust iets gas terug. Janko kon desondanks nog twee keer profiteren van naïef verdedigen van de Almeloërs. Invaller Andrej Rendla, die door Heracles wordt gehuurd van Twente, mikte bij de beste kans voor de bezoekers op de lat.

Grootste zege in Twentse derby

Het is de grootste eredivisie-zege van Twente ooit in de Twentse derby. De laatste keer dat een speler van de Enschedese formatie vier keer scoorde in één eredivisie-wedstrijd, was op 23 oktober 1988. Wim Balm was destijds productief tegen RKC.