NOS Nieuwsโ€ข

Milow wint muziekprijs, oh nee toch niet: K3 wint

Een pijnlijke blunder gisteravond tijdens een live-televisie-uitzending van de VRT. Bij de bekendmaking van de muziekprijs Zomerhit 2016 van Radio 2 riep minister Gatz per ongeluk de verkeerde artiest tot winnaar uit.

Zanger Milow was al op het podium verschenen om de prijs voor Howling at the moon in ontvangst te nemen toen duidelijk werd dat er een fout was gemaakt. "We hebben een probleem", kondigde een verschrikte presentator Peter Van de Veire aan.

Milow bleef een beetje ongemakkelijk staan terwijl er gezocht werd naar wie dan wel de winnaar was. "Ik wil alvast iedereen bedanken. Ik neem aan dat de winnaar Clouseau is", zei de zanger over een van de andere genomineerden.

Ook die band bleek echter niet de winnaar: K3 had de meeste stemmen gekregen voor de publieksprijs, met het nummer Ushuaia. "Ik vind dat bij live televisie het resultaat bindend is", probeerde Milow nog lachend.

Van de Veire bood Milow "oprechte excuses"aan. "Als televisiemaker word je daar onnozel van en weet je niet hoe je jezelf daar ooit kan uit lullen. Dit is verschrikkelijk, sorry man."

Het bleek uiteindelijk dat er van alle vier de genomineerden een kaartje in de winnaarsenvelop was gestoken. Men was echter vergeten de drie verliezers eruit te halen toen de uitslag bekend was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl