Handbalsters afgetroefd in strijd om brons

De Nederlandse handbalsters hebben in de strijd om het brons verloren van Noorwegen. In de troostfinale namen de Noren al snel afstand en Oranje bleek niet in staat dat te overbruggen. De eindstand: 26-36.

Vooral in de openingsfase werd Oranje overklast door de Noren, die na acht minuten al met 8-2 voor stonden. Daarmee leek het op een herhaling van de finale van het WK toen de landen elkaar ook troffen en Oranje ook in de beginfase op achterstand werd gezet. Nu stonden de handbalsters na 30 minuten met zes punten achter: 19-13.

In de tweede helft probeerde Oranje keer op keer om dichterbij te komen maar als de Nederlanders aandrongen en scoorden was het vaak ook aan de andere kant raak waardoor Noorwegen een veilige voorsprong bleef houden. In de slotfase was het verschil ruim gemaakt en speelde Oranje een verloren wedstrijd die eindigde in 36-26

Lois Abbingh

Halve finales

Nederland verloor in de halve finales nipt van Frankrijk 24-23. In de andere halve finale verloor Noorwegen van Rusland. De kraker tussen de handbalgrootmachten werd pas na verlenging beslist. Rusland trok met 38-37 aan het langste eind.

Later vanavond maken Frankrijk en Rusland uit wie zich olympisch kampioen mag noemen.