Goud voor badmintonner Chen Long

time icon

De Chinees Chen Long heeft de olympische titel bij het badminton gewonnen. In de finale was hij in twee games (21-18 en 21-18) te sterk voor Lee Chong Wei uit Maleisië die voor de derde keer op rij zilver pakt op de Spelen.

De Maleisiër kwam in de eerste game na een vroege achterstand knap terug en sloeg een gaatje van drie punten, waarna Chen het evenwicht herstelde (13-13) en vanaf 16-16 afstand nam. Op zijn tweede gamepoint produceerde de Chinees een smash die Lee te machtig was.

In de tweede game boog Lee een achterstand van drie punten om in een 8-5 voorsprong, maar vervolgens pakte Chen zes punten op rij (11-8). De Maleisiër toonde zich nog taai en overleefde twee matchpoints van de Chinees, maar op het derde sloeg hij de shuttle net uit.

Voor Lee is het de zoveelste grote finale die hij verliest. Naast drie olympische finales moest hij ook op WK's al drie keer genoegen nemen met het zilver.

Dan Lin, winnaar van het goud in Peking en Londen, greep helemaal naast een medaille. In de strijd om het brons was de Deen Viktor Axelsen in drie games te sterk: 15-21, 21-10 en 21-17.

STER Reclame