In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn honderdduizenden mensen de straat opgegaan om hun steun te betuigen aan het sjiitische Houthi-bewind. Ze zwaaien met de rood-wit-zwarte nationale vlag, zingen patriottische liederen en roepen slogans als "wij zullen niet buigen".

De demonstranten doelen op de bombardementen van de door Saudi-Arabië geleide coalitie. Die probeert het door Houthi's gedomineerde bewind in Sanaa te verdrijven om de verdreven president Hadi weer aan de macht brengen. Tijdens de demonstratie vlogen Saudische vliegtuigen over. Die zouden daar dichtbij een bombardement hebben uitgevoerd.

De VS heeft zijn deelname aan de internationale coalitie teruggebracht van 45 tot 5 militairen. Mogelijk houdt dat verband met de kritiek dat er bij de bombardementen door de coalitie veel burgers omkomen. 

AZG

Maandag werd een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen getroffen. Daarbij kwamen negentien mensen om. Artsen zonder Grenzen besloot daarop zijn personeel uit zes klinieken in Noord-Jemen terug te trekken. Saudi-Arabië kon niet garanderen dat niet nog eens een kliniek geraakt zou worden. 

STER reclame