D66-leider Pechtold
NOS Nieuws

D66 wil dat iedereen weer een vaste baan kan krijgen

D66 vindt dat het volgende kabinet moet zorgen dat iedereen een vaste baan kan krijgen. "Nederland moet geen land worden waarin je alleen een vaste baan kunt krijgen als je een universitair diploma hebt", zegt partijleider Pechtold.

Volgens D66 is het aantal vaste banen in tien jaar tijd met 500.000 gedaald. Het afgelopen jaar was 83 procent van alle aangeboden banen een tijdelijke of uitzendbaan. Pechtold zegt dat er sprake is van een tweedeling op de arbeidsmarkt, waarbij vooral mensen onder de 45 jaar en lager opgeleiden geen vast contract meer kunnen krijgen.

Versoepeling ontslagrecht

"Een vaste baan moet voor iedere werknemer die dit wil, bereikbaar zijn", zegt hij. Hij wil het aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen door onder meer een verdere versoepeling van het ontslagrecht. "Zodat werkgevers weten dat ze afscheid kunnen nemen als iemand slecht presteert of er echt geen werk meer is."

Het plan maakt deel uit van het conceptverkiezingsprogramma van D66, dat komende vrijdag wordt gepresenteerd. De komende Tweede Kamerverkiezingen zijn op 15 maart 2017.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl