Sandra Roelofs achter haar man in 2012
NOS Nieuws

Sandra Roelofs wil in Georgië zelf de politiek in

De vroegere first lady van Georgië, de Nederlandse Sandra Roelofs, gaat in Georgië de politiek in. Ze wil voor de oppositiepartij UNM van haar man, Michail Saakasjvili, een parlementszetel bemachtigen in het district Zugdidi in West-Georgië, waar ze woont. De UNM schuift haar naar voren als het nieuwe gezicht van de partij.

Haar man verloor vier jaar geleden de presidentsverkiezingen en ontvluchtte zijn land uit angst voor vervolging. Hij verloor het Georgische staatsburgerschap en riskeert in eigen land vervolging voor machtsmisbruik. Hij is tegenwoordig gouverneur van de Oekraïense regio Odessa. In tegenstelling tot haar man heeft Roelofs niets te vrezen van de Georgische justitie.

"Ik wil niet meer passief thuis zitten", zei Roelofs tegen partijgenoten bij een campagnerally in de plaats Kortsheli. Ze zei dat ze veel met haar man had gepraat over hoe de UNM weer in de regering kan komen en het beter kan doen dan vroeger. "Ik ben bang dat mijn land van de kaart wordt geveegd. Willen we dat? Ik wil dat Georgië vooruit gaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl