NOS Nieuws

FNV gaat morgen stiptheidsacties houden op Schiphol

Geen staking, maar FNV wil KLM met andere acties raken

De FNV gaat vanaf morgen actievoeren op Schiphol. De rechter verbood de vakbond vorige week het werk neer te laten leggen. Om de cao-eisen kracht bij te zetten, gaat de bond nu stiptheidsacties houden.

De vakbond is in conflict met luchtvaartmaatschappij KLM over een nieuw cao voor het grondpersoneel. De acties zullen daarom gericht zijn op de vliegtuigen en de bedrijfsvoering van KLM.

Streng

Wat de acties precies inhouden, wil de FNV nog niet zeggen. Wel schrijft de bond in een persbericht dat de "regels met betrekking tot checks van de kisten, de hoeveelheid belading en de maximumsnelheid van voertuigen op het platform" met voeten worden getreden. De verwachting is dat de vakbond wil dat het grondpersoneel de regels morgen extra streng naleven.

Hoe laat de acties worden gehouden en of het publiek er hinder van ondervindt, is nog niet duidelijk. De vakbond zegt dat wordt ingezet op zo min mogelijk overlast voor de reiziger, maar kan niet garanderen dat overlast uitblijft.

Mochten er door de acties toch vluchten vertraagd raken, zal Schiphol "er alles aan doen om de reiziger zo goed mogelijk van A naar B te brengen", laat een woordvoerder van de luchthaven weten in een reactie. "We adviseren reizigers om de website van KLM goed in de gaten te houden voor actuele vluchtinformatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl