De schade was gigantisch. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden de schade, andere niet. Gedupeerde boeren willen een kort geding aanspannen.
NOS Nieuws

Boze Brabantse boeren naar de rechter

Brabantse boeren willen via een kort geding verzekeraars dwingen de hagelschade te vergoeden die ze hebben opgelopen door het noodweer van eind juni. Lang niet alle boeren krijgen de schade vergoed die veroorzaakt werd door hevige hoos- en hagelbuien.

Gisteren was er een informatieavond. "De boeren zijn stevig teleurgesteld," zegt Henk Antonissen die de boeren adviseert en helpt met het aanspannen van een kort geding tegen "meerdere verzekeringsmaatschappijen".

Jan Verhoijsen is een van de gedupeerde boeren. Hij heeft voor 350.000 schade aan zijn dak die hij zelf moet betalen. "Ik was in de stellige overtuiging verzekerd te zijn. Ik betaal 30.000 euro premie per jaar en mijn verzekering geeft niet thuis, dat komt keihard aan."

Boze boeren slepen verzekeraars voor de rechter

Voor de boeren is het van levensbelang om de schade vergoed te krijgen. Een financiële strop van enkele tonnen kan het einde van hun bedrijf betekenen.

Enkele verzekeringsmaatschappijen weigeren te betalen. Ze zeggen dat de schade niet valt onder een polis, die alleen stormschade dekt en geen hagelschade. Andere maatschappijen keren wel uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl