Net geen medaille voor duo in 470-klasse

Aangepast

De Nederlandse zeilsters in de 470-klasse, Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen, hebben net naast een medaille gegrepen. In de afsluitende medalrace werden ze knap tweede, maar ze kwamen uiteindelijk één puntje tekort voor het brons, dat naar Frankrijk ging.

Het duo Zegers-Kyranakou/Van Veen begon als zesde aan de medalrace. Om voor een medaille in aanmerking te komen waren ze afhankelijk van de concurrentie. Ze moesten zelf hoog eindigen en dan hopen dat andere boten het zouden laten liggen. Maar de opponenten bleven te dicht in de buurt.

"We hebben het in het begin van de week laten liggen", zei Zegers-Kyranakou na de medalrace. "We gingen voor 'no guts, no glory', maar hebben te veel risico genomen. Daardoor zijn we twee keer omgeslagen."

"Natuurlijk is het wel even zuur, nu doordringt hoe dicht we er bij zijn geweest", volgens Van Veen. "Maar we zijn trots op een goede week. We zijn de jongsten in de top-10, dit belooft veel voor Tokio 2020."

Het goud in de 470-klasse ging naar het Britse koppel Hannah Mills/Saskia Clark. Zij waren voor de medalrace al zeker van de eindoverwinning. Het zilver was voor Nieuw-Zeeland.

Eindstand 470-klasse

LandZeilstersPuntentotaal
1. Groot-BrittanniëHannah Mills/Saskia Clark44
2. Nieuw-ZeelandJo Aleh/Polly Powrie54
3. FrankrijkCamille Lecointre/Briana Provancha62
4. NEDERLANDAfrodite Zegers-Kyranakou/Anneloes van Veen63

Bekkering/Duetz stijgt een plek

In de 49'er FX-klasse voeren Annemiek Bekkering en Annette Duetz naar de zesde plaats in de medalrace. Ze stegen daardoor nog een plaatsje in het eindklassement, van de achtste naar de zevende plaats. Het duo had voor de medalrace al geen uitzicht meer op een medaille.

STER Reclame