President Erdogan
NOS Nieuws

Invallen en arrestaties bij 'Gülen-bedrijven' in Turkije

De Turkse financiële recherche heeft vanochtend invallen gedaan in ongeveer 200 woningen en bedrijfspanden, nadat een aanklager de arrestatiebevelen voor 187 personen had afgegeven. Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu. Volgens de tv-zender CNN Türk zijn daarbij zestig mensen gearresteerd.

Tussen de arrestanten zitten prominente zakenmannen die ervan verdacht worden banden te hebben met de Gülen-beweging, of die te financieren. Ook wordt beslag gelegd op alle bezittingen van de 187 verdachten.

Er zitten ook hele grote bedrijven tussen, zegt CNN Türk, waaronder kledingfabrikanten Aidinli Group en de Eroglu Holding.

De Turkse president Tayyip Erdogan kondigde eerder deze maand al aan ook achter bedrijven aan te gaan die te linken zijn aan de Turkse geestelijke Fethullah Gülen. De geestelijke wordt door de president gezien als aanstichter van de coup.

Volgens Turkse autoriteiten zijn ruim 4000 bedrijven en instituties met vermeende banden met de Gülen-beweging gesloten. Daarnaast zijn in totaal meer dan 40.000 mensen gevangen genomen sinds de couppoging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl