Na één onderdeel van de meerkamp moest Eelco Sintnicolaas de handdoek al in de ring gooien. Een vroegtijdig einde van zijn Olympische Spelen. "Het voelt heel gek, al dat werk voor maar 100 meter. Het is het hele jaar al moeilijk. Ik heb er zo veel voor gedaan en nu moet ik hier stoppen. Dat is heel lastig."

De atleet heeft last van een blessure aan zijn bovenbeen. Die blessure deed zich voor het eerst voor bij de laatste sprinttrainingen. "Maar geen enkel moment heb ik gedacht dat het iets zou zijn waardoor het hier fout zou gaan." Zelfs aan het einde van de 100 meter, die Sintnicolaas overigens in een keurige tijd (10,87) liep, was de ernst van de blessure nog niet duidelijk. 

"Op het laatste stuk voelde ik het en daarna had ik pijn. Maar pas bij de aanloop van het verspringen voelde ik dat ik absoluut niet kan lopen. Laat staan afzetten met dat been."

Pechjaar

Het is voor Sintnicolaas een pechjaar met blessures aan zijn enkel, achilleshiel, een gekneusde ribspier en nu dus zijn bovenbeen. "Als het geen olympisch seizoen was had ik nu mijn rust al gepakt. Maar dit is maar eens in de vier jaar. Ik voel me ook goed en sterk, dat zie je ook op de 100 meter, dus het is zuur. Maar het is nu tijd voor herstel, fysiek en mentaal. Dat heb ik hard nodig en dan maar eerst zien dat ik weer fit word." 

STER reclame