NOS Sport

Schippers stapt overtuigend finale in: had ik wel even nodig

Dafne Schippers is weer helemaal terug. Voor zover ze is weggeweest. Met een ijzersterk optreden in de halve finales van de 200 meter kwam ze tot een tijd van 21,96 seconden, waarmee ze haar Jamaicaanse concurrente Elaine Thompson het nakijken gaf. "Dit gevoel had ik wel even nodig", zei Schippers.

Dafne Schippers na haar sterke optreden in de halve finale

Met hetzelfde gemak waarmee ze de atletiekwereld de afgelopen anderhalf jaar haar wil heeft opgelegd, snelde Schippers naar een imponerende tijd. Thompson volgde op 0,17. In een van de twee andere halve finales kwam ook Tori Bowie tot die tijd. Schippers heeft dus laten zien wie de favoriete voor de titel is.

'Lopen tegen Thompson pept mij op'

"Dit voelde wel heel erg lekker", zei ze tegen NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. De aanwezigheid van Thompson, de grote concurrente uit Jamaica, had het Nederlandse sprintkanon goed gedaan. "Dat pept mij op en daardoor zorg ik ervoor dat ik een goede race neerzet."

Na de mislukte finale op de 100 meter is dit een fijne opsteker voor de 24-jarige atlete. In tegenstelling tot zaterdagnacht, toen ze de finale van de 100 meter in de buitenbaan moest lopen, krijgt ze donderdag tijdens de eindstrijd van de 200 meter een van de middelste banen toegewezen.

Minstens zo positief is het, dat ze tijdens het lopen geen last had van haar lies. Een plots opspelende liesblessure vergalde eerder haar optreden in de finale van de 100 meter. Zorgen daarvoor zijn nu ver weg, liet Schippers weten. "Nee, dat gaat heel goed. Op naar morgen!"

Finale morgennacht

De finale van de 200 meter, met de regerend wereldkampioene uit Nederland als voornaamste kandidaat voor goud, staat in de nacht van woensdag op donderdag op het programma, om 03.30 uur Nederlandse tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl