NOS Sport

Sloetjes: je kunt niet meer om ons heen

Het zelfvertrouwen is groot bij de volleybalvrouwen na de overwinning op Zuid-Korea in de kwartfinales. Het team is veelzijdig en kan niet wachten op de halve finale.

Geen moment kwamen de volleybalvrouwen in de eerste twee sets in de problemen. "Ik dacht altijd dat we dieseltjes waren die even op gang moesten komen", zegt Lonneke Sloetjes, "maar we hebben iets om op te jagen. Vanaf het eerste punt willen we laten zien: we zijn er en je kan niet om ons heen."

In aanloop naar de Spelen bleek Sloetjes Nederlands belangrijkste aanvalster, maar in Rio slaan meerdere vrouwen veel punten binnen voor Oranje. "Dat vind ik heel fijn, ik kan het ook niet alleen. Het is voor tegenstanders moeilijk om ons te analyseren, want we zijn niet zo eenzijdig."

Grothues weer inzetbaar

Maret Balkestein-Grothues viel in de groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten uit met een enkelblessure, vandaag maakte ze haar rentree. "Het gaat de goede kant op. Elke dag gaat het beter, ik ben heel blij dat ik het team zo kan helpen."

"Een uur voor de wedstrijd wordt de enkel heel strak ingetapet. Ik ben heel blij dat ik dit kan doen."

"We zijn hier om iets bijzonders te doen", zegt bondscoach Giovanni Guidetti. "Dat is mijn doel als coach, ik wil altijd hogere doelen stellen en de speelsters daarin laten geloven. We doen het beter dan verwacht, maar het is geen geluk. We spelen ongelofelijk goed als een team. Het is heel knap dat ze samen zo goed kunnen spelen."

Halve finale tegen Brazilië of China

Wie donderdag in de halve finale de tegenstander wordt van Oranje, maakt Lonneke Sloetjes niet uit. "We hebben al van China gewonnen, maar spelen tegen Brazilië zou ook geweldig zijn. Voor hen bestaat er niks anders dan goud."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl