NOS Sport

Polman in extase: pieken op het juiste moment

Ze is al zo'n onrustig type, maar na afloop van de eclatante overwinning op Brazilië weet Estavana Polman echt niet meer waar ze het moet zoeken. "We staan gewoon bij de laatste vier van de Olympische Spelen. Hoe geweldig is dat? Meer kan ik er niet over zeggen", spreekt de 24-jarige sterspeelster vol ongeloof.

Topvorm

Met haar vorm zit het wel goed. Dat bleek al in de groepswedstrijd tegen Rusland (38-34 verlies), maar tegen het gastland deed Polman daar met zeven treffers nog een schepje bovenop. Na afloop roemt ze de teamprestatie. "Ze zeggen wel eens dat je moet pieken op het juiste moment. Nou, dat hebben we gedaan!"

"Ik krijg gewoon weer kippenvel, ongelooflijk", gaat ze verder. Oranje speelde tegen Brazilië veruit de beste wedstrijd van het toernooi, stukken beter dan in de moeizaam verlopen groepsfase. "Dit was echt weer het Nederlandse team. We laten het op het juiste moment laten zien, dat is een kracht van ons. Nu doortrekken en in de halve finale knallen!"

De Braziliaanse handbalsters kregen nauwelijks vat op Estavana Polman

Groener: goed tactisch plan

Bondscoach Henk Groener is trots op zijn ploeg, en bovendien blij met de wijze waarop zijn speelsters het plan tot uitvoering hebben gebracht. "Het is helemaal gegaan zoals wij wilden. We wisten dat zij fysiek sterk zijn. Dat betekent dat wij hard moesten spelen en hun aanval slopen. Dat is gelukt."

Oranje begon de Spelen in Rio de Janeiro nog moeizaam. "Iedereen liep haar vorm te zoeken op een toernooi waar ze nog nooit zijn geweest", verklaart Groener. En dan over de kwartfinale: "We hadden een goed tactisch plan en de meiden hebben super gefocust gespeeld. Het was een prachtige wedstrijd voor ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl